A zalai megyeszékhelytől is alig több, mint száz kilométer az a kicsi osztrák falu, Schützen (magyar nevén Sérc- mivelhogy ez a település is a történelmi Magyarország része volt a határtologatók kétes munkája előtt), amelynek Taubenkobel névre hallgató vendéglőjét meglátogatta a HVG Gasztroturista rovata.
Schützen, kicsi falu alig félórányi autóútra a magyar határtól. Tiszta, csendes, nyugodt, látszólag semmiben sem különbözik a többi burgenlandi településtől. Ami miatt mégis vendégek ezrei látogatnak el ide évente a világ minden tájáról, az a a Taubenkobel (Agyag Galamb). A Relais&Chateaux hálózathoz tartozó hely az Eiselböck család birodalma: étterem, bisztró, delikát üzlet, butik s egy kis szálloda. S van még a szomszédos Oggau-ban egy pincészetük, sőt a Fertő- tó magyarországi részén, Fertőrákoson a Haus am See is az övék, amit az Eiselböck házaspár egyik lánya, Barbara üzemeltet.
A Taubenkobel igazi családi vállalkozás. Eveline Eiselböck – az édesanya, aki összetartja az egész családot – a borok mestere, sommelier. Ő gondoskodik arról, hogy Taubenkobelben világszínvonalú borokat kortyolgathassanak a vendégek. Az édesapa,Walter Eiselböck – a Relais & Chateux hálózat grand chefje is – étterme két Michelin csillaggal büszkélkedhet, annak ellenére, hogy soha nem tanult főzni. 25 éve kezdte pályafutását, a tradicionális osztrák ízeket kombinálja modern, kozmopolita fogásokkal, kreativitása és megújulási készsége példaértékű lehet miden séf számára. Amellett, hogy mesterien főz, igazi ezermester, megtudtuk ugyanis lányától, Barbarától, hogy a szálloda építésekor és berendezésekor egyáltalán nem kérték belsőépítész segítségét, mindent a papa talált ki, gondolt el.
A teljes cikk a Burgenlandi csoda címmel a HVG Gasztroturista oldalán olvasható.