Hozzávalók: 40 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hosszú metélt, 1 vöröshagyma, fekete bors, 5 dkg margarin, 2 tojás, 3 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 8 savanyú káposzta levél, pirospaprika, só.
Elkészítés:
A kiolvasztott szalonna zsíron pároljuk a hagymát, megszórjuk paprikával, sóval, fekete borssal, majd a húsból pörköltet készítünk. A margarint kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a tejfölt, majd a kihűlt pörköltet, és a kifőtt tésztát. Az egészet fellazítjuk a tojáshabbal. A tepsit kibéleljük a káposztalevél felével, beletesszük a ragut, és lefedjük a levelek másik felével. Meglocsoljuk a borral, előmelegített sütőbe tesszük, és készre pároljuk. Kicsit hűtjük, majd deszkára borítva felvágjuk. Tejfölt tehetünk rá.