1,5 liter vizet felteszel a tűzre, teszel bele szegfűszeget, szegfűborsot, egész fahéjat (legjobb ezeket teatojásban szoktam beletenni, hogy könnyebb legyen kivenni), 1/4 vaníliarudat (elÅ‘tte félbe kell vágni és kikapargatni a magokat belÅ‘le, hogy jobban átjárják az ízek - persze a magokat is dobd bele. 20 dkg cukrot, fél citrom levét és egy csipet sót. Amikor gyöngyözik a víz, beledobod a meghámozott, felkockázott almadarabokat (5-6, vagy több közepes alma, kb akkorára szoktam vágni, mint a kompóthoz).
Kicsit fÅ‘zöm, aztán behabarom 1 joghurttal, amit kikevertem 1 csomag vaníliás pudingporral (vagy ha krémesebben szereted, egy nagy pohár joghurt két csomag vaníliapudinggal). HÅ‘kiegyenlítéssel hozzáadod, kicsit fÅ‘zöd, hogy sűrűsödjön és aztán már csak ki kell hűlnie :)
Esztiviki receptje :)