Keszthelyen kisebb gasztro csodákkal találkozhatunk. Nincs míves cégér az ajtón, nem a Michelin csillagokra gyúrnak, de olyan derűvel varázsolják a betérő elé több égtáj varázslatos ételeit, hogy az maga a kulináris élvezet.
Nem véletlen, hogy a vendégek körében a nyitás óta eltelt egy esztendő alatt komoly ismertségre tett szert a Füstölgő Marha, és már-már kultikus hellyé növi ki magát a "rajongók" szívében.
A Martinovics u. 1/b. szám alatt megbúvó kis bisztró szerényen bújik meg a régi pavilonsor egységei között, az egykori Menza helyén.
A tulajdonosok - az egykori pécsi illetőségű Viki és Zoli - komoly vendéglátós tapasztalattal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy a zalai Balaton part fővárosába hozzák a street food univerzumot.
Kezdjünk talán a hamburgerekkel, amelyekért ma már nem kell messzire utaznunk, a megyében is elérhetők a minőségi, kézműves csodák. A „füstölgősök” azonban ezen a kellemes alaphelyzeten is csavartak egy kicsit, a bivalyból, szürkemarhából, angus marhából, bárányból vagy kacsamájból készült húspogácsákhoz külön-külön szószt készítenek. Minden alapanyag körültekintő döntés után kiválasztott környékbeli beszállítóktól érkezik, a burgereket pedig gluténmentes buciban is kérhetjük.
Aki szereti az ázsiai levesek világát, valódi kincsesbányára lelhet a bisztróban, hiszen a sokféle ramen levest különböző feltétekkel lehet kérni. A pad thai mellett szusi is kapható, ami igazán egyedivé és különlegessé teszi a helyet. Az eddig rendelésre készülő ázsiai kuriózum ősztől heti két napon megtalálható lesz az étlapon is.
Aki további kuriózumokra vágyik, megkapja, a séf saját termesztésű csiliből készít szósz varázslatokat, amelyekkel ízlés szerint emelhetjük az ételek élményét.
Összefoglalva, egy bitang jó hely a Füstölgő Marha! Ha nem ismered még, épp itt az ideje, hogy sürgősen pótold a hiányosságot! Vedd fel a telefont, és foglalj, ha biztos akarsz lenni abban, hogy lesz helyed! Nem fogod megbánni, abban biztos vagyok.
(Fotók: Füstölgő Marha Facebook)