Egyre nagyobb a fogyasztói igény a minőségi strandételek iránt. Ezt a hullámot lovagolja meg ladikjával a keszthelyi Vitorlás Bisztró csúcs beach food-jaival.
A külföldi vendéglátós tapasztalattal rendelkező tulajdonosok néhány éve vágtak bele a tóparti kalandba.
Az étlap letisztult, mégis tartalmas, mellőzi a viszonylag sok helyen tapasztalható „túlgondoltságot”. A hagyományos három magyar leves mellett egy mangós kuriózumot is kínálnak a gasztrokalandorok számára. Két egyszerű, mégis nagyszerű „előétel” található az étlapon, amelyek önmagukban is megállják a helyüket. A könnyedebb falatokra vágyók nyárias salátákból választhatnak.
A főételek közül étteremportyázó kis csapatunk ezúttal egy grillezett csirkemellet próbált ki lecsós virslivel, egy fish and chips-et, illetve egy hamburgert „teszteltünk”, továbbá mi i bevállaltuk a kókusztejszínes mangólevest karamellizált pillecukorral. Mindegyik érintés nélkül vitte át a lécet.
A hideg mangóleves kóstolása előtt kicsit bizonytalankodtam, de kár volt, a karamellizált pillecukrok pehelyfinoman lágyítják az enyhén savanykás lé alapízét, így egy játékos-bohókás összhatás bontakozik ki az ember szájában.
A hamburger kellően omlós, egységes, mégis többrétegű, a hal minőségi halhúsból készült, pont jól átsütött, a házi készítésű remulád mártás csúcsra járatta az élvezetet.
Sajnos magáról a bisztróról készített képeim valamiért nem sikerültek jól, így utólagos engedelmükkel a bisztró saját képeit használom, az ételfotók már a sajátjaim.
Összefoglalva nagyon kellemes kis hely a Vitorlás Bisztró. Kellő teret engedő étlap, változatos, mégis összhangban lévő ízek és stílusok, kimagasló konyha és kiszolgálás.
Még van néhány hét a nyárból, és előttünk a szeptemberi napsütés. Ha arra jártok, mindenképp nézzetek be!