A keszthelyi "Pinyó - Több, mint büfé" nyerte el az "Év felfedezettje" díjat az Év Strandétele versenyen.
Ötödik alkalommal rendezte meg az az Év Strandétele versenyt a Welovebalaton online magazin és a Balatoni KÖR közösen.
16 étellel neveztek a vendéglátóhelyek, ezúttal a déli partról jóval többen mérettették meg magukat. Rendkívül erős mezőny jött össze a kihívásra.
Az Év Strandétele verseny 2019-es dobogója:
1. Kovászosuborka-leves - Tiki Beach Bisztró, Zamárdi
2. Marhaszegyes ciabatta - Port Burger, Balatonmáriafürdő
3. Tex-Mex saláta - Málna Büfé, Balatonlelle
Az Év Felfedezettje a Pinyó – Több mint Büfé, Keszthely
"Három étellel is neveztek: egy nüanszoktól, felvágástól mentesen, de tökéletesen elkészített hortobágyi palacsintával (1890 forint), egy nyárias, roppant igényesen összerakott, zöldségesen, kolbásszal vagy tojáslepénnyel is kérhető lecsóval (1590 forint) és egy nem főzött, hanem sűrített erdei gyümölcslevessel (1290 forint). Mindegyiken látszik a konyhát vezető, még a vendéglátós főiskolát végző Pacsai Martin igyekezete és odafigyelése." Forrás: Welovebalaton
(a kép illusztráció)