Keszthely főterén, bájos környezetben, hamisítatlan mexikói életérzés. Az előételektől a desszertekig minden Közép-Amerikába varázsolja a látogatót a Los Amigosban, Keszthelyen.
Egy régóta tervezett baráti vacsora helyére került a kiszemelt helyszín zárva tartása miatt beugróként. Ilyenkor az ember nyilván óhatatlanul is úgy van a "póthelyszínnel", hogy másra készült, másra várt, ehhez képest maradéktalanul elégetten és kifejezetten kellemes élményekkel keltünk fel a Los Amigos asztalától.
Nemcsak az életelek, de az egész körítés is Mexikót idézi. A tányérokat is autentikus motívumok díszítik. Még arra is figyeltek, hogy minden asztalnál legyen egy-egy tő, élő chili paprika.
Előre kinéztem az ételt, a pincér udvariasan helyeselte a választásomat, és még udvariasabban ajánlott egy hasonló, de sertéssel készült fogást, ami szerinte még erősebben adja vissza az eredeti jelleget.
Így rögtön rábólintottam a Tinga Poblano-ra, ami pácolt szűzérmecsíkokat takar chorizoval (mexikói kolbász) hagymával, paprikával, paradicsommal, chipotle-val (erős füstölt paprika) és burgonya szeletekkel, serpenyőben tálalva. Abszolút jó ajánlat volt, az étel abszolút tökéletes, kellően füstös és pikáns, mégsem ordítóan erős.
A társaság minden tagja ugyanígy dícsérte választását, amit rendkívül udvarias kiszolgálás mellett kaptunk meg. Csak tequilából 12 fajtát számoltam meg az itallapon, egyik sem a kommersz fajtákból került ki. Kettőt sikerült is megkósoltolni, és konstatálnom kellett, hogy bizony az agávé párlata is komoly tartalmat hordozhat, ha minőségit kóstol az ember. Egy tequila tesztet be is iktattam magamnak a naptárba.
A lányok desszertje is önmagáért beszélt, egyszerű, mégis tartalmas édességeket kaptak.
Nem is érdemes túlzottan szaporítanom a szót. A Los Amigos egy nagyon korrekt kis hely. Hozzáértő konyha mellett figyelmes pincérek, baráti hangulat, abszolút autentikus ízek, ennél több nem is kell…