Az őriszentpéteri Pajta is bekerült a Dining Guide által a 10 legjobbnak talált vidéki étterem közé.
A legjobbaknak járó díjakat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán adták át, ahol idén először a legjobb cukrászdákat is díjazták.
Az elismert gasztromagazin vendégeként ezúttal egy olasz séf, a három Michelin-csillagos olasz étterem tulajdonosa, Enrico Cerea érkezett hazánkba, hogy keresztmetszetet készítsen a hazai kínálatból. A szaklap mindenképp külföldi, független szakembert szeretett volna bírálónak, mivel így minden tekintetben elkerülhető az elfogultság vádja.
A legjobb vidéki éttermek a Dining Guide szerint:
1. Anyukám mondta (Encs)
2. Kistücsök (Balatonszemes)
3. Platán (Tata)
4. Sauska48 (Villány)
5. Bistro Sparhelt (Balatonfüred)
6. Tiszavirág (Szeged)
7. Villa Medici Mild (Veszprém)
8. Macok (Eger)
9. Pajta (Őriszentpéter)
10. Viator (Pannonhalma)
A családi vállalkozásként működtetett Pajta a létrehozók szándéka szerint "a természet és az ember harmóniáját szimbolizálja, nemcsak küllemével, de belbecsével is: konyhánkat helyi, autentikus alapokra építjük, beszállítóink a közelből hozzák mindig friss, szezonális terményeiket és termékeiket. Séfünk hangsúlyozottan figyel az őrségi hagyományokra, adottságokra, egyben tovább is gondolja azokat."