Bezericsék mindig valami újdonságon törik a fejüket. A balatoni gasztro kalandor Bezerics Dani a füstölt pontyos bagellel rukkolt elő.
Az első hallásra talán szokatlan „pulled ponty” névre hallgató ételkölteményt az ötletadó a gyenesi Komáromy pékségben készült, mákkal szórt vajas kiflibe álmodta, ahol fokhagymakompót, marinált lilahagyma és bébispenót ágyaz meg a közelből beszerzett és felfüstölt ponty hasaaljának.
Utóbbi részletnek azért van jelentősége, mert az egyébként mérettől függően szálkás hal egyik legszálkátlanabb tájéka.
A fogás kitalálója úgy tervezi, hogy afféle franchise-ként több helyen is kapható lesz majd a különleges szendvics, tulajdonképpen bárki beszállhat, és nyithat egy elárusító helyet, aki elengedő tőkével és vállalkozó kedvvel rendelkezik.
Saját üzemeltetésében egyenlőre Keszthelyen (a Yacht Kikötőben) és Fonyódon a Pavilon nevű parti büfékben, továbbá a szintén Bezerics tulajdonba tartozó boglári Paletta bisztóbárban találkozhatnak a pulled ponty-al a kulináris élvezeteknek hódoló látogatók.
(A kép pusztán illusztráció.)