GastroVino
A húsgolyó az év street food-ja
- Részletek
- Kategória: GastroVino
A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az V. Food Truck Show-n, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját a Che-Che food truck-ja nyerte el.
Bezerics Dani Szexi Kis Gyöngyöző Bora - Irsai Olivér
- Részletek
- Kategória: GastroVino
Jókat hallottam Bezerics Dani gyöngyözőborairól, de eddig nem jött össze a kóstolás. Pontosabban randevú, mert az első kortyok után kiderült, tényleg igazi csábítóról van szó.
Bővebben: Bezerics Dani Szexi Kis Gyöngyöző Bora - Irsai Olivér
Franchise-hálózattá válik a Zing
- Részletek
- Kategória: GastroVino
Franchise-hálózattá alakul a népszerű hazai burgerezőlánc, a Zing. Az első franchise-rendszerben működő egységet még idén szeretnék megnyitni.
"A Dunántúl legjobb hamburgere" - Strike Zeg
- Részletek
- Kategória: GastroVino
Annak ellenére, hogy nem tartom magam az emeletes szendvicsek elvakult rajongójának, egy-egy különleges „alkotás” mindig lenyűgöz. Így jártam először az egerszegi Strike Zeg hamburgerével is.
Aszaltszilva leves
- Részletek
- Kategória: GastroVino
A zalai tejes-tejfölös levesek közül az egyik legnépszerűbb a tejfölös aszalt szilvaleves volt. Ezt készítethették füstölt csülökkel és babbal dúsítva (Pacsa és környéke, aratók aszalt szilvás bablevese néven)
Guinness-rekord készül a kanizsai fánkfesztiválon
- Részletek
- Kategória: GastroVino
Legkevesebb 51 különböző fajta fánkot kell bemutatnia a résztvevőknek a jövő heti nagykanizsai fánkfesztiválon, ha szeretnék megdönteni azt a Guinness-rekordot, amelyet a tavalyi országos rendezvényen értek el.
XII. Miklósfai Kerekrépafőző Verseny
- Részletek
- Kategória: GastroVino
A „Miklósfai Répafőző verseny”, mára már országos hírűvé nőtte ki magát. Mindenképpen fontos ennek a hagyománynak az ápolása, hiszen különleges a miklósfai répa íze. Amikor megsavanyítják a miklósfai asszonyok, akkor kerül sor a répafőző versenyre.
Helyi Termék és Védjegyház Zalaegerszegen
- Részletek
- Kategória: GastroVino
Helyi Termék és Védjegyház nyílt hétfőn Zalaegerszegen; a kereskedelmi egységben meg lehet ismerni a Zalában bejegyezett helyi védjegyes termékeket, valamint ezek környezetei előnyeit.
Bussay Pince
- Részletek
- Kategória: GastroVino
Dr. Bussay László neve ma már ismerősen cseng egész Magyarország szerte. A szlovén és a horvát határnál, a történelem viharai miatt átrajzolt Zala megye Csörnyeföld kistelepülésén újból ismertté tette az elfeledett és bizony-bizony sokszor bírált zalai borvidéket. A főállásban háziorvoként dolgozó borogazda 1988-ben vágott be küldetésébe. Gyümölcsös, testes borai igazán elismertek. A Pannon Bormustrán nyolc éve szerepelnek fehérborai a legjobbak között, a rajnai rizlinget, az olaszrizlinget és a furmintot is többször beválogatták a legjobbak közé.
Vinum Veress Pincészet
- Részletek
- Kategória: GastroVino
A Vinum Veress Pincészet a Zalaszentgrót melletti zalai dombok ölelésében, Csáfordon található. A rendszerváltást követően 1991-ben vágott be a család a vállakozásba, amely azóta a minőségi munkának köszönhetően országszerte ismertté vált. Tizenöt hektáron sauvignon blanc, olaszrizling, királyleányka, rizlingszilváni, zöldveltelini, chardonnay fajták található itt meg.